کشت ایروپونیک چیست؟ کشت ایروپونیک یا هواکشت (Aeroponics) که به شکل آیروپونیک و آئروپونیک هم می نویسند یکی از انواع سیستم هیدروپونیک است. با این حال تفاوت هایی هم بین این دو وجود دارد. به عنوان مثال در سیستم هیدروپونیک گیاهان از آب به جای به عنوان بستر کشت استفاده می کنند اما در ایروپونیک هیچ نوع محیط کشتی وجود ندارد و گیاهان در محیط مرطوب و مه دار و بدون خاک یا هر نوع محیط کشت دیگری رشد می کنند.

سیستم کشت ایروپونیک نزدیک به 80 سال است که در جهان مورد استفاده قرار می گیرد و در طول این سال انواع تکنیک ها برای آن ایجاد شده و پیشرفت های زیادی داشته است. در حال حاضر کشت به روش ایروپونیک که در این مطلب قصد بررسی آن را داریم با تجهیزات کامل در سایت به فروش می رسد که در ادامه توضیحات کاملی از آن را ارائه خواهیم کرد.

کشت ایروپونیک به چه معناست و چرا خرید آن را توصیه می کنند؟

ایروپونیک از دو کلمه یونانی aero به معنی هوا و ponos به معنی کار گرفته شده و به طور کلی به معنای کشت گیاهان با هواست. در سیستم ایروپونیک، گیاهان داخل خاک قرار نمی گیرند و حتی درون محیط کشت هایی مثل پشم سنگ هم نیستند. در این سیستم، ریشه های گیاهان در هوا و درون محفظه خاصی که محیط بسته ای دارد و به شکل لوپ کار می کند معلق است. در این سیستم، مواد غذایی به ریشه گیاهان اسپری می شود که روش کار بسته به نوع سیستم ایروپونیک متفاوت است.

به همین دلیل کشت ایروپونیک نسبت به کشت هیدروپونیک پیشرفته تر محسوب می شود. با توجه به اینکه همه گیاهان به مواد مغذی نیاز دارند، در سیستم کشت خاکی انرژی گیاهان صرف رشد ریشه ها برای پیدا کردن مواد مغذی و همزیستی با جانداران دیگر می شود. اما در سیستم ایروپونیک این مواد غذایی مستقیما در اختیار ریشه ها قرار گرفته و کل انرژی گیاه صرف افزایش پوشش برگی و گلدهی می شود.

به دلیل نوع سیستم عملکردی ایروپونیک، گیاهان رشد سریعتری دارند و مواد غذایی بیشتری جذب می کنند چون ریشه ها در معرض اکسیژن بیشتری هستند. از طرفی تهدیدات و بیماری های کمتری در اطراف ناحیه ریشه ها وجود دارد چون محلی برای جمع شدن مواد زاید گیاهی و پاتوژن ها نیست.

با این حال سیستم ایروپونیک هم به شکلی کار می کند که محفظه ای که داخل آن ریشه ها قرار گرفته اند باید دائما مرطوب باشند و این کار از طریق اسپری کردن مواد غذایی و آب انجام می شود. همانطور که می دانید محیط مرطوب مکانی ایده‌آل برای رشد قارچ و باکتری ها به حساب می آید. به همین دلیل هر از گاهی این محفظه ها باید تمیز شوند که معمولا از محلول هیدروژن پراکسید استفاده می کنند.

روش ایروپونیک چگونه است و اساسا چطور کار می کند؟

تا اینجا با اساس کاری کاشت ایروپونیک گیاهان آشنا شدید اما سیستم و روش کاری را هنوز توضیح نداده ایم. آشنا شدن با روش ایروپونیک به شما کمک می کند تا درک درستی از این فرایند داشته باشید و نگهداری آن را بسیار ساده خواهد کرد.

در کشت ایروپونیک گیاهان درون محفظه ای قرار می گیرند که در آن ریشه ها معلق هستند و چون بستر کشتی وجود ندارد که ریشه ها درون آن فرو بروند و گیاه را ثابت نگه دارند نیاز به بخش نگهدارنده و پشتیبان دارید تا ساقه ها را در جای خود ثابت کند. این بخش های نگهدارنده باید به اندازه کافی محکم باشند تا گیاهان را صاف نگه داشته و ریشه ها ثابت باقی بمانند ولی اجازه رشد داشته باشند.

پمپ و سیستم مه پاش (سیستم اسپری اتوماتیک ترکیبی از آب و مواد غذایی و هورمون های رشد) از محلول حاوی مواد غذایی بخار درست کرده و به شکل مه درون مخزن می پاشد. این سیستم دقیقا به همان اندازه ای رطوبت و مه حاوی مواد غذایی درست می کند که برای رشد گیاه و نمو سریع آن لازم است. همچنین از تایمر برای مشخص کردن دفعات مه پاشی و مدت زمان آن استفاده می کنند.

نحوه کارکرد سیستم ایروپونیک

تجهیزات گلخانه ایروپونیک چیست؟ چه وسایلی باید بخریم؟

تجهیزات ایروپونیک بسته به نوع سیستم می تواند متفاوت باشد اما به طور کلی تمامی سیستم های ایروپونیک تجهیزات مشترک زیادی دارند. در ادامه لیست این تجهیزات را به شکل جداگانه توضیح می دهیم اما شما برای خرید تجهیزات ایروپونیک نیازی به تهیه جداگانه هر یک از آنها ندارید. در فروشگاه ایران سان لایت امکان خرید تجهیزات ایروپونیک در انواع مختلف وجود دارد.

اجزای تجهیزات ایروپونیک عبارتند از:

  • مخزن:

برای سیستم ایروپونیک به مخزن جهت نگهداری مواد غذایی و آب نیاز دارید تا یک سیستم لوپ مانند تشکیل دهد. منظور از سیستم لوپ مانند این است که هر چیزی که گیاه بعد از مه پاشی جذب نکرد دوباره وارد سیستم شده و به مخزن برگردد و دوباره اسپری شود تا زمانی که گیاه محلول آب و مواد غذایی را جذب کند. دقت کنید که گیاه به هیچ وجه داخل مخزن محلول قرار نمی گیرد بلکه ریشه ها در هوا معلق هستند.

  • پمپ آب و مواد غذایی:

در کشت ایروپونیک پمپ آب و مواد غذایی باید داخل مخزن قرار بگیرد که یک نوع پمپ آب است. این پمپ برای انتقال آب از طریق سیستم لوله کشی به نازل های مه پاش استفاده می شود.

  • تایمر تکرار کننده چرخه مه پاشی:

تایمر تکرار کننده چرخه برای کنترل میزان آبی که از مخزن بخار شده و به شکل مه به ریشه گیاهان منتقل می شود به کار می رود. در واقع به کمک تایمر مشخص می کنید هر چند دقیقه یکبار مه پاشی صورت بگیرد و هر بار چند دقیقه طول بکشد. اگر مقالات معتبر را چک کنید بسیاری از کشاورزان توصیه کرده اند که چرخه مه پاشی کشت ایروپونیک باید 1 دقیقه انجام شود و 5 دقیقه خاموش باشد. بعضی افراد هم با 15 ثانیه مه پاشی و 5 دقیقه خاموش بودن سیستم نتایج خوبی گرفته اند.

نگران نباشید هیچ قانون سخت و دشوار یا غیر قابل انعطاف پذیری در مورد کشت ایروپونیک یا هواکشت وجود ندارد. مهمترین کار این است که این روند منظم و پیوسته باشد تا ریشه ها خشک نشوند. بهترین کار این است که برای هر گیاه به شکل جداگانه بهترین چرخه را محاسبه کنید. بهترین چرخه مه پاشی در سیستم ایروپونیک چرخه ای است که هر بار مه پاشی زمانی انجام شود که ریشه ها تقریبا خشک شده اند.

  • نازل های مه پاشی:

نازل های مه پاشی در کشت ایروپونیک وجود دارند فقط ممکن است تعداد آنها در مخزن بسته به نوع سیستم آیروپونیک یا آئروپونیک متفاوت باشد. نازل ها بخش بسیار مهمی از سیستم هواکشت هستند چون هر چقدر بهتر عمل کنند و قطرات آبی که اسپری می کنند ریزتر باشد، ریشه ها جذب بهتری خواهند داشت. طبق تحقیقات شرکت ناسا، نازل هایی که قطرات آب با قطر 5 تا 50 میکرون تولید می کنند بهترین مدل هستند.

  • محفظه نگهداری گیاه:

آخرین بخشی که به عنوان تجهیزات ایروپونیک به فروش می رسند محفظه ای است که نگهدارنده گیاه درون آن قرار می گیرد و به وسیله یک درپوش بخش بالایی گیاه از ناحیه ریشه جدا می شود. مزیت چنین محفظه هایی این است که هم بخش ساقه از ریشه جدا می شود و هم اینکه مانع از تبخیر و هدر رفتن آب شده و مه تولید شده وارد محیط نخواهد شد. از طرفی محیط استریل برای جلوگیری از آلودگی نیز ایجاد می کنند. ما در فروشگاه ایران سان لایت بهترین و مقاومترین محفظه های ایروپونیک را به فروش می رسانیم از گرید سلامتی و حفاظتی بالایی برخوردار هستند و ناقل بیماری نخواهند بود.

شما می توانید برای ساخت سیستم ایروپونیک این تجهیزات را جداگانه خریداری نمایید یا اینکه به شکل سیستم آماده شده و اسمبل نهایی تهیه کنید. در این حالت هزینه کلی پرداختی شما کمتر خواهد شد و تمامی قطعات با یکدیگر هماهنگ خواهند بود و مشکلی از این لحاظ وجود نخواهد داشت.

تجهیزات ایروپونیک یا هواکشت

انواع کشت ایروپونیک چیست؟

سیستم ایروپونیک انواع مختلفی دارد که اساس و هدف کاری همه آنها یکسان است که در ادامه به مهمترین و معروفترین آنها اشاره می کنیم:

  • کشت ایروپونیک LPA (ایرپونیک کم فشار)

سیستم ایروپونیک کم فشار یا LPA از شناخته شده ترین سیستم های کشت ایروپونیک در منزل است که قیمت پایینی هم دارد. این سیستم نه تنها بین پرورش دهندگانی که در منزل فعالیت دارند بلکه در مقیاس صنعتی و گلخانه ای هم محبوب است. امکان ساخت سیستم ایروپونیک با لوله PVC، وصل کردن مه پاش ها به آنها و استفاده از یک مخزن و پمپ آب درون آن وجود دارد ولی می توانید به شکل آماده هم از ایران سان لایت خریداری کنید.

برای کشت ایروپونیک LPA یا کم فشار نیاز به پمپ خاصی ندارید. پمپی که بتواند فشار کافی برای ساخت مه در مخزن ایجاد کند کافیست. کسانی که خودشان قصد ساخت سیستم ایروپونیک دارند معمولا برای پیدا کردن پمپ مناسب به مشکل برخورد می کنند چون باید مخزن و پمپی پیدا کنند که GPH و ارتفاع سر پمپ مناسب باشد. در سیستم ایروپونیک هر چقدر ارتقاع سر پمپ بیشتر باشد، فشار بیشتری باید اعمال شود تا آب به مه پاش ها برسد بنابراین اگر خودتان سیستم ایروپونیک می سازید به این موارد دقت کنید. از طرفی باید محفظه ای انتخاب نمایید که پمپ داخل مخزن و تجهیزات آن به خوبی داخل آن جا بگیرند.

در کشت ایروپونیک LPA هر کدام از نازل های مه پاش باید به سمت بالا باشد تا روی قسمت بالایی هر ریشه مواد غذایی پاشیده شود. محدوده پاشش هر نازل هم کمی با یکدیگر همپوشانی داشته باشد. هر اسپری مه پاش باید قطرات ریز آب درست کند تا ریشه ها بتوانند به خوبی جذب کنند و مه اضافه به شکل قطره آب به داخل مخزن بریزد.

دقت کنید که کشت ایروپونیک هر نازل نباید مستقیما به سمت ریشه ها مه پاشی کند چون احتمال زودتر خشک شدن آنها بالاتر می رود و از طرفی ریشه ها به جای اینکه مرطوب شوند غرق در رطوبت می شوند. تعداد نازل ها بستگی به سایز سیستم ایروپونیک خریداری شده دارد.

نکته: هر انتظاری که از کشت ایروپونیک دارید، سیستم قویتر از چیزی که فکر می کنید نیاز است خریداری نمایید. چون شما همیشه می توانید فشار آبی که به سمت نازل های مه پاش می رود را برحسب نیاز خود کمتر کنید اما اگر فشار کم باشد نمی توانید افزایش دهید بجز اینکه سیستم ایروپونیک خریداری شده را کنار بگذارید و مدل قویتر بخرید.

سیستم LPA آیروپونیک یا آئروپونیک

  • کشت ایروپونیک HPA (ایروپونیک پر فشار)

سیستم ایروپونیک HPA یا پر فشار برای کسانی که قصد دارند در مقیاس بزرگ، گلخانه ای و صنعتی و تجاری کار کنند مناسب است بنابراین اگر به فکر راه اندازی کشت ایروپونیک در منزل هستید، به سراغ مدل کم فشار یا LPA بروید.

پمپی که برای سیستم HPA به کار می رود با فشار کاری 60 تا 90 (PSI) است. هر چقدر پمپ قویتر باشد، ذرات آبی که اسپری می شوند ریزتر می شوند. اگر به دنبال کشت ایروپونیک حرفه ای هستید پمپ مورد نیاز باید قابلیت جریان پیوسته با فشار 100 PSI داشته باشد.

این نوع کشت ایروپونیک به شکل 24 ساعته کار می کند بنابراین استهلاک و خرابی پمپ زودتر رخ داده و هزینه تعمیرات پمپ و سیستم مه پاش نیز باید در نظر بگیرید. به همین دلیل افراد حرفه ای در کنار پمپ مخصوص HPA، مخزن پرفشار هم تهیه می کنند که در آن آب و هوای پرفشار نگهداری می شود تا پمپ نیاز نباشد هر بار با حداکثر توان کار کند. در این سیستم قطر ذرات آبی که به شکل مه پاشیده می شوند کمتر از 50 میکرون است که نسبت به سیستم LPA بسیار کمتر و با راندمان کاری بیشتری است.

سیستم HPA مناسب برای کشاورزان

  • فوگ پونیک یا مه کشت (Fogponics):

فوگ پونیک یا مه کشت جدیدترین و پیشرفته ترین فرم کشت ایروپونیک شده به حساب می آید. در این روش به جای اینکه ریشه ها در هوا معلق باشند و به آنها مه حاوی ذرات ریز آب و مواد غذایی پاشیده شود، در آن از پمپ استفاده نمی کنند بلکه از تکنولوژی اولتراسونیک کمک می گیرند.

در این سیستم یک دیسک مخصوص درون مخزن حاوی آب و مواد غذایی قرار می گیرد که با فرکانس بسیار بالا شروع به لرزش کرده و آب داخل آن را به گاز به شکل ذرات میکرونی تبدیل می کند که حتی گاهی قطر آنها از یک میکرومتر هم کمتر می شود.

نحوه کار با سیستم کشت ایروپونیک چیست؟

تا اینجا با روش کار و انواع کشت ایروپونیک آشنا شدید. اما بعد از این باید بدانید که چطور با این سیستم کار کنید! بنابراین آموزش کار با سیستم ایروپونیک را برای شما آماده کرده ایم تا شرایط مناسب را فراهم نمایید:

  • دمای کشت ایروپونیک:

دمای مناسب برای سیستم ایروپونیک بین 18 تا 26 درجه است. احتمالا تنها مشکلی که با کنترل دما پیدا کنید کاهش دمای سیستم است چون اگر سیستم خود را در زیرزمین، پارکینگ یا کف منزل بگذارید، کف سیمانی یا سرامیکی دمای پایینی دارد و محیط سیستم شما را سرد خواهد کرد. اگر دما از 18 درجه مدام پایینتر می آید از بخاری آکواریوم برای افزایش دما استفاده کنید. دقت داشته باشید که اگر دمای کشت ایروپونیک همیشه پایین باشد رشد گیاهان کند شده و اثربخشی محلول مواد غذایی هم کمتر خواهد شد.

در تابستان احتمال اینکه دمای سیستم ایروپونیک افزایش پیدا کند بیشتر است که در این صورت از یک سرد کننده به جای بخاری آکواریومی استفاده کنید. گاهی اوقات با خاموش کردن بخاری آکواریوم دما در رنج نرمال باقی می ماند.

  • pH کشت ایروپونیک:

تنظیم pH در سیستم ایروپونیک فوق العاده مهم است چون در این صورت مواد غذایی مورد نیاز به گیاه منتقل نخواهد شد. گیاهان علاوه بر رطوبت و آب به مواد دیگری نظیر کلسیم، نیتروژن، فسفر، پتاسیم، منیزیم و گوگرد هم نیاز دارند که باید به مخلوط آب و محلول غذایی کشت ایروپونیک اضافه شوند. در این شرایط باید pH تنظیم باشد که بهترین میزان، 6 است. با این حال هر عددی بین 5 تا 7 هم مناسب است و زیاد حساس نشوید.

بعضی افراد توصیه می کنند آب باران گزینه خوبی است و نیازی به تنظیم pH ندارد با این حال آب باران مناطق مختلف نه تنها pH متفاوتی دارد بلکه ارزش غذایی آن هم فرق می کند. راحتترین راه برای اندازه گیری pH، خرید دستگاه pH متر است که در سایت بهترین مدل ها را با قیمت مناسب برای فروش گذاشته ایم.

  • EC کشت ایروپونیک:

EC به معنای رسانایی الکتریکی است که مشخص کننده نحوه رشد گیاهان و نحوه استفاده استفاده از مواد غذایی را مشخص می کند. گیاهان فقط برحسب نیاز مواد غذایی را جذب می کنند. در ماه های گرم سال، آب بیشتری در مقایسه با مواد غذایی جذب می کنند در ماه های سرد سال برعکس عمل می کنند.

با تغییر کردن دمای کشت ایروپونیک، pH هم تغییر می کند مخصوصا در شرایطی که گیاهان آب بیشتری نسبت به مواد غذایی جذب می کنند. در شرایطی که گیاهان مواد غذایی بیشتری نسبت به آب دریافت کنند، برگ ها می سوزند و سوختگی پیدا می کنند. از طرفی وقتی آب بیشتری جذب می کنند رشد گیاه کندتر می شود.

در کشت ایروپونیک برای اینکه گیاهان رشد سریع و خوبی داشته باشند باید همیشه EC محیط را چک کنید و ثابت نگه دارید. در صورتی که EC کمتر از میزان نرمال باشد، به معنای این است که گیاهان مواد غذایی کافی جذب نمی کنند یا محلولی که استفاده کرده اید قدرت کافی ندارد. و برعکس اگر مقدار EC بالاتر از حد نرمال باشد یعنی محلول ماده غذایی خیلی قوی است و باید رقیق شود.

ثابت نگه داشتن همزمان pH و EC دشوار است چون هر زمان که مخزن حاوی مواد غذایی را پر می کنید، این اعداد تغییر می کنند و آب مخزن تا قبل از اضافه شدن محلول مواد غذایی اسیدی می گردد. روزانه باید مقدار EC کشت ایروپونیک را چک کنید.

  • تمیز کردن مخزن سیستم ایروپونیک:

مخزن حاوی مواد غذایی هم باید هر هفته یکبار یا هر دو هفته یکبار تمیز شده و دوباره با محلول ماده غذایی با درجه رقت مناسب پر شود. دلیل تمیز کردن و پر کردن دوباره مخزن مواد غذایی در کشت ایروپونیک این است که برخی مواد مثل مس و روی درون مخزن رسوب می کنند و چون توسط گیاه جذب نشده نقص و مشکلات زیادی در سلامت گیاهان ایجاد می کنند.

ضمنا دقت داشته باشید که چون در محلول مواد غذایی، مواد معدنی هم هستند بنابراین احتمال تشکیل نمک و در نتیجه بسته شدن نازل ها و سنگین تر شدن محلول ها و بیشتر کار کردن پمپ وجود دارد. گیاهان مختلف هم به EC متفاوتی برای رشد نیاز دارند و بنابراین باید گیاهانی را به طور همزمان در یک سیستم کشت بدهید که EC مشابهی داشته باشند.

گیاهان مناسب کشت ایروپونیک چیست؟

سیستم ایروپونیک به شکل جنرال کار می کند. شما می توانید هر نوع گیاهی با هر نوع گونه ای مثل سبزیجات، گیاهان گلخانه ای، باغچه ای و آپارتمانی را به کمک این سیستم کشت بدهید. به کدام کشت ایروپونیک می توانید صدها گونه گیاهی را با موفقیت کشت بدهید. اما به این نکته دقت کنید که این سیستم نیاز به نظارت دائمی دارد تا دما، pH و EC محلول مواد غذایی را چک کنید.

بهترین گیاهان دارویی و خوراکی برای کشت ایروپونیک:

  • ریحان
  • نعناع
  • دارچین

بهترین سبزیجات برای کشت ایروپونیک:

  • کاهو
  • کلم پیچ
  • اسفناج
  • خیار
  • بادمجان
  • گوجه فرنگی

بهترین میوه ها برای کشت ایروپونیک:

  • توت فرنگی
  • هندوانه
  • گلابی
  • آلو

بهترین گل ها برای کشت ایروپونیک:

  • میخک
  • گل رز
  • شمعدانی
  • ارکیده

بهترین گیاهان برای کشت ایروپونیک

مشکلات سیستم ایروپونیک چیست؟

اینکه تصور داشته باشیم سیستم کشت ایروپونیک همیشه بدون مشکل کار خواهد کرد اشتباه است. در این مواقع باید بدانید چگونه مشکل را حل کرده و سیستم را دوباره راه اندازی کنید. ما در این زمینه هم به شما کمک می کنیم:

  • خرابی پمپ ایروپونیک:

اگر پمپ کشت ایروپونیک خراب شود مشکلات زیادی درست می کند و حتی امکان از بین رفتن گیاهان شما هم وجود دارد. داخل مخزن مواد غذایی، رطوبت نزدیک به 100% است که عملکرد پمپ دلیل اصلی آن است. وقتی پمپ خراب شود رطوبت به سرعت کاهش پیدا کرده، ریشه ها خشک شده و احتمال مردن گیاه بالا می رود. بنابراین از همان ابتدا تجهیزات ایروپونیک با کیفیت خریداری کنید.

  • نازل ها:

نازل ها بعد از مدتی کار کردن دچار گرفتگی جزئی یا کامل می شوند. همانطور که گفتیم محلول ماده غذایی گیاهان حاوی عناصر و مواد معدنی مختلفی است که تشکیل نمک داده و درون سیستم مه پاش و نازل ها رسوب می کنند. با مسدود شدن جزئی و کامل نازل ها انتقال مواد غذایی و آب به ریشه ها مختل شده و گیاهان از بین می روند. بهترین کار استفاده از محلول ایزوپروپیل یا الکل مالشی است. تنها کافیست پنبه را آغشته به ایزوپروپیل کرده و روی نازل ها بکشید تا نمک ها را در خود حل کند و گرفتگی برطرف شود.

  • آلودگی قارچی و باکتریایی:

چون محیط کشت ایروپونیک رطوبت بالایی دارد و دما هم بالاست احتمال رشد قارچ و باکتری زیاد است. در این مواقع اگر دچار آلودگی شدید باید مخزن کل سیستم را عوض کنید یا اینکه از هیدروژن پراکسید 3% به میزان 3 میلی لیتر در یک لیتر استفاده کنید. این ماده را درون مخزن مواد غذایی بریزید.

مزایا و معایب ایروپونیک چیست؟

کشت ایروپونیک هم مشابه با سایر سیستم های کاشت و پرورش گیاه مزایا و معایب خاص خود را دارد که عبارتند از:

مزایای کشت ایروپونیک:

  • جذب مواد غذایی توسط ریشه ها بسیار بیشتر از سایر محیط های کشت مختلف است؛
  • رشد گیاهان بسیار بالاست چون اکسیژن به شکل 24 ساعته و مستقیم در دسترس ریشه گیاهان است. این ویژگی باعث شده تا سرعت بالای رشد و تضمین سلامتی گیاه همزمان با هم امکان پذیر شود.
  • محصولات بیشتری در ایروپونیک خواهید داشت
  • به طور میانگین به دلیل نرخ جذب بالاتر مواد غذایی، نسبت به سایر محیط های کشت مصرف آب و مواد غذایی کمتر است
  • می توانید به راحتی گیاهان را جابجا کنید یا سیستم ایروپونیک را به جای دیگری منتقل کنید؛
  • به فضای زیادی نیاز ندارید بنابراین با نصب کشت ایروپونیک به شکل طبقاتی در منزل هم می توان گیاهان را پرورش داد.
  • نگهداری از سیستم ایروپونیک ساده است چون بستر کشت وجود ندارد هر چند باید مرتبا محفظه و مخزن محلول غذایی را ضد عفونی کنید
  • پاک کردن ایروپونیک و کل سیستم آن بسیار ساده است
  • گیاهان قدیمی را می توان به راحتی با گیاهان جدید جایگزین کرد

معایب کشت ایروپونیک:

  • باید همیشه میزان pH و غلظت نسبی محلول غذایی را چک کنید که شاید برای افراد مبتدی دشوار باشد؛
  • هزینه اولیه خرید سیستم ایروپونیک بالاست هر چند در طولانی مدت صرفه جویی زیادی خواهد شد
  • همیشه باید برای کنترل EC، دما و pH نظارت داشته باشید
  • در شرایطی که برق قطع می شود باید به شکل دستی مواد غذایی و آب را اسپری کنید بجز اینکه برق پشتیبان داشته باشید.
  • چون بستر کشت خاک وجود ندارد باید به خوبی بدانید که ریشه گیاهان چه میزان مواد غذایی نیاز دارند و چقدر جذب خواهند کرد
  • هر یک از اجزای سیستم کشت ایروپونیک خراب شوند احتمال از بین رفتن گیاهان شما بسیار بالا خواهد رفت
  • باید هر هفته یکبار از هیدروژن پراکسید برای ضد عفونی کردن محفظه حاوی گیاه استفاده کنید

مزایا و معایب سیستم ایروپونیک

قیمت کشت ایروپونیک چقدر است؟ چقدر باید هزینه کرد؟

اگر قصد دارید با خرید تجهیزات ایروپونیک آماده خیلی سریعتر و دقیقتر کار خود را شروع کنید، ما انواعی از محصولات با ظرفیت های مختلف برای شما آماده کرده ایم. محصولات و تجهیزات ایروپونیک سان لایت به کمک بهترین متریال ها و طبق جدیدترین سیستم های موجود ساخته شده اند تا پاسخگوی نیاز شما باشند. برای دریافت راهنمایی بیشتر و مشاوره رایگان می توانید با همکاران و کارشناسان پشتیبانی ما تماس گرفته و بهترین سیستم ایروپونیک را خریداری نمایید.

4.5/5 - (36 امتیاز)

3 دیدگاه در “کشت ایروپونیک چیست؟ خرید تجهیزات ایروپونیک با آموزش 3 مدل

  1. برجیان گفت:

    سلام و خسته نباشید ، مطالب مفیدی برای سیستم ائروپونیک ارایه فرموده اید ولی روش جدیدتری هم برای سیستم ایروپونیک به روز رسانی شده است که برج باغ یا تاور گاردن نام دارد و دیگر نیازی به نازل های مه پاشی و پمپ قوی نیست و هزینه ها کاهش مییابد و بصورت طبقاتی حتی تا بیست طبقه شامل ۸۰ گیاه مثل کاهو را میتوانید رشد دهید . ارادتمند borjponic.ir

    1. مهدی مغاری گفت:

      سلام ممنون از نظرتون بله درست میفرمایید اتفاقا محصولش رو داخل سایت برای خرید موجود داریم میتونید از این لینک مشاهده بفرمایید
      https://iransunlight.com/product/%D8%B3%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%85-%DA%A9%D8%B4%D8%AA-%D8%B9%D9%85%D9%88%D8%AF/

    2. محمود گفت:

      درود ،به چه صورت میشه به اطلاعات دست پیدا کنیم و مطلعه کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *